AEROMAT

AEROMAT jest kompleksowym kombinowanym rozwiązaniem technicznym stanowiącym urządzenie do wędzenia na gorąco i gotowania oraz służącego do różowienia, suszenia, wędzenia na gorąco i na zimno, jak też pieczenia w  gorącym powietrzu.

VEMAG_AEROMAT_1

Właściwości użytkowe:

  • Solidna konstrukcja zapewniająca bardzo długą żywotność urządzenia
  • Panele z wysokiej jakości izolacją przygotowane do szybkiego montażu i zapewniające małe zużycie energii
  • Nastawna  klapa zmiany kierunku zapewniająca optymalną cyrkulację  powietrza gwarantującą równomierne osuszanie, krótsze czasy poszczególnych procesów i minimalne straty wagi.
  • Spawane kanały ze stożkowymi dyszami wytwarzają maksymalny obieg powietrza i są łatwe  w czyszczeniu.
  • Agregat centralny zapewnia niezawodnie  wyrównany mikroklimat w całej komorze.
  • Centralny system automatycznego czyszczenia  – jako opcja – z dyszami obrotowymi  w komorze zapewnia  utrzymanie najwyższych standardów higienicznych.
  • Urządzenie z programowalnym  sterowaniem i pamięcią zbudowane na bazie  SIEMENS S7-300