Campus

 

 

 

 

 

 

 

Produkty Campus to single oraz dodatki funkcjonalne dla producentów wyrobów mięsnych, piekarniczych, mleczarskich i gastronomii. Szeroka wiedza technologiczna, wiele lat doświadczenia oraz zrozumienie klienta , zarówno na poziomie regionalnym a także międzynarodowym, owocuje uniwersalnością i zindywidualizowaniem oferowanych usług co przekłada się na  najwyższą jakość produktów. Obszar działalności skupia się na  smaku, konsystencji, barwie i okresie przechowywania. Czy jest to  wyrób parzony, wędzony czy fermentowany, Campus proponuje odpowiednie rozwiązanie dla każdego produktu w niezwykle różnorodnej gamie dodatków. Chętnie dzielimy się swoją wszechstronną wiedzą i pomagamy w produkcji wysokiej jakości produktów i tworzeniu możliwie najlepszych receptur aby zapewnić profesjonalną oraz kompetentną pomoc.

W naszej ofercie mogą Państwo znaleść:

  • Błonniki roślinne – zapewniające stabilność produktu w wysokich temperaturach, absorpcji tłuszczy, bardzo wysokiej lepkości.
  • Wysoce funkcjonalnych kompozycji błonników spożywczych – których celem w końcowym produkcie jest zapewnienie stabilnego zatrzymania wody, absorpcji tłuszczów zwierzęcych i olejów roślinnych oraz stabilności w szerokim zakresie pH.
  • Zmikronizowany czysty błonnik rośliny – z bardzo wysoką zdolnością absorpcji wody.
  • Środki przedłużające trwałość produktu.
  • Białka wieprzowe, drobiowe oraz wołowe.
  • Solanki