Wiberg

WIBERG_Logo_01

Smooth Slider
Maszyny Fomaco

Maszyny Fomaco

W naszej ofercie znajdują się maszyny wspierające następujące procesy: Masownice próżniowe oraz zbiorniki magazynowe – dostępne z lub bez funkcji chłodzenia dla solanek i marynat mieszanych i przechowywanych. Nastrzykiwarki- seria M3 dostępna jest z jednym, dwoma lub trzema podstawkami igłowymi – zależnie od poziomu wstrzyknięć i wymaganej/oczekiwanej kruchości mięsa

Czytaj więcej

Maszyny Tipper Tie

Tipper Tie – Globalny partner w zakresie urządzeń do pakowania i produkcji wyrobów spożywczych oraz produktów nieżywnościowych. Produkowane pod markami TipperTie, Tipper-Tie technopack, Tipper Tie Alpina maszyny klipsujące, zamykające, przetwórcze używane są we wszystkich działach przemysłu spożywczego. Znajdują one również zastosowanie w wielu innych branżach.

Czytaj więcej

Maszyny VEMAG

Od ponad 60 lat firma VEMAG Maschinenbau jest wiodącym producentem maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego. Jako pierwsza wyprodukowała nadziewarkę próżniową do pracy ciągłej. W ostatnim czasie wprowadziła na rynek wiele innowacyjnych urządzeń, które zapewnią jej pozycję lidera.

Czytaj więcej

Komory Vemag Anlagenbau

Komory Vemag Anlagenbau

Vemag Anlagenbau skupia się na produkcji trwałych i najwyższej jakośći komór do obróbki termicznej żywności. Vemag Anlagenbau znajduje doskonałe rozwiązania we wszystkich aspektach powiązanych z branżą. W naszej ofercie znaleźć można komory wędzarniczo-parzelnicze, fermentacyjne i klimatyzacyjne, półautomatyczne przelotowe, intensywnego schładzania oraz komory rozmrażalnicze.

Czytaj więcej

Maszyny Variovac

Maszyny Variovac

Zapraszamy do zapoznania się z produktami firmy Variovac PS SystemPack GmbH, których celem jest dostarczenie najnowszych osiągnięć w dziedzinie przemysłowych technik pakowania.

Czytaj więcej

Firma Wiberg jest jednym z największych producentów dodatków do żywności na Świecie. Przez ponad 65 lat, WIBERG dostarcza przyprawy oraz dodatki funkcjonalne dla producentów wyrobów mięsnych, piekarniczych, mleczarskich i gastronomii. Szeroka wiedza technologiczna, wiele lat doświadczenia oraz zrozumienie klienta , zarówno na poziomie regionalnym a także międzynarodowym, owocuje uniwersalnością
i zindywidualizowaniem oferowanych usług co przekłada się na  najwyższą jakość produktów. Obszar działalności to przyprawy i składniki funkcjonalne poprawiające smak, konsystencję, barwę i okres przechowywania produktów mięsnych. Czy jest to  wyrób parzony, wędzony czy fermentowany, WIBERG proponuje odpowiednie rozwiązanie dla każdego produktu w niezwykle różnorodnej gamie dodatków. Istnieje wiele powodów zmiany nawyków konsumenckich, między innymi jest to ciągły brak czasu oraz malejące umiejętności kulinarne, logiczną więc konsekwencją jest, że ludzie coraz więcej spożywają posiłków poza domem i popyt na dania gotowe rośnie, dlatego WIBERG również oferuje szeroki zakres surowców, z różnymi cechami, które pasują do dań gotowych. Doradcy technologiczni Wiberga chętnie dzielą się swoją wszechstronną wiedzą
i pomagają w produkcji wysokiej jakości produktów, doradzają w wyborze dodatków
i  tworzeniu możliwie najlepszych receptur aby zapewnić profesjonalną oraz kompetentną pomoc.Na wysoką jakość produktów Wiberga wpływa opakowanie, które chroni produkt w czasie transportu i przechowywania, nie zmieniając walorów smakowych. Opakowanie zapewnia maksymalne uszczelnienie dla światła. Opatentowana niebieska wewnętrzna folia, sprawia, że szczególnie łatwo rozpoznać ewentualne resztki opakowania w trakcie przetwarzania, stanowi to kolejny poziom bezpieczeństwa w procesie produkcji, a tym samym zgodność z systemem HACCP.

WIBERG posiada  certyfikowane ISO 9001:2008 i ISO 22000:2005. Głównym
celem tych certyfikatów jest absolutne bezpieczeństwo żywności, które jest zawsze zapewnione z pomocą szczegółowych analiz zagrożeń.
Wiberg do produkcji mieszanek zapewnia surowce najwyższej jakości, w laboratorium przeprowadzane są dokładne analizy surowców, produktów pośrednich i końcowych,
a także różne rodzaje żywności. Wiberg dysponuje około 200 różnymi metodami analiz, które, między innymi, pozwalają zidentyfikować mikroorganizmy chorobotwórcze, aflatoksyny i inne alergeny.
Dzięki kompleksowemu systemowi analizy Wiberg może zagwarantować, że każda
partia jest bardzo dokładnie sprawdzona. Wiedza o ziołach, przyprawach, dodatkach
i aromatach opiera się na analizie ponad 4500 surowców kontrolowanych rocznie.
Orientacja na klienta i indywidualny serwis są podstawą codziennej pracy.